Sekretari i përgjithshëm i kombeve të bashkuara apel për armëpushim global

Data e Aktivitetit: 
31/03/2020

SEKRETARI I PËRGJITHSHËM

APEL PËR ARMËPUSHIM GLOBAL

Bota jonë përballet me një armik të përbashkët: COVID-19.

Virusi nuk interesohet për kombësinë ose përkatësinë etnike, fraksionin ose besimin.

Ajo sulmon të gjithë, në mënyrë të pamëshirshme. Ndërkohë, konflikti i armatosur tërhiqet në të gjithë botën.

Më të prekurit - gra dhe fëmijë, njerëz me aftësi të kufizuara, të margjinalizuar dhe të zhvendosur - paguajnë çmimin më të lartë.

Ata gjithashtu janë në rrezikun më të lartë për të pësuar humbje shkatërruese nga COVID-19.

Mos të harrojmë se në vendet e shkatërruara nga lufta, sistemet shëndetësore janë shembur.

Profesionistët e shëndetit, tashmë të paktë në numër, shpesh janë shënjestruar.

Refugjatët dhe të tjerët të zhvendosur nga konflikti i dhunshëm janë dyfish të prekshëm.

Tërbimi i virusit ilustron marrëzinë e luftës.

Kjo është arsyeja pse sot, unë jam duke bërë thirrje për një armëpushim të menjëhershëm global në të gjitha cepat e botës.

Është koha që ta vendosim konfliktin e armatosur në mbyllje dhe të përqendrohemi së bashku në luftën e vërtetë të jetës sonë.

Për palët ndërluftuese, unë them: Të trhiqeni nga armiqësitë.

Lini mënjanë mosbesimin dhe armiqësinë. Ndalni armët; ndalni artilerinë; ndalni sulmet ajrore.

Kjo është thelbësore ...

Për të ndihmuar në krijimin e korridoreve për dhënie ndihmës për shpëtimin e jetës.

Për të hapur dritare të çmuara për diplomaci. Për të sjellë shpresë në vendet ndër më të prekshme ndaj COVID-19.

Le të marrim frymëzim nga koalicionet dhe dialogu që ngadalë merr formë midis palëve rivale për të mundësuar qasje të përbashkëta ndaj COVID-19.

Por ne kemi nevojë për shumë më tepër.

Fundi i sëmundjes së luftës dhe luftimi i sëmundjes që po shkatërron botën tonë.

Fillon duke ndaluar luftimet kudo. Tani.

Kjo është ajo që kërko familja jonë njerëzore, tani më shumë se kurrë.

Sekretari i përgjithshëm i kombeve të bashkuara apel për armëpushim global

The secretary-general appeal for global cease-fire

Foto nga aktiviteti